Pianogatan 31

Laholm

Denna bostad är förbesiktigad

Rymlig villa i populära musikkvarteren

Välkommen till denna trivsamma 1½-plansvilla med lugnt och barnvänligt läge på en återvändsgata i populära musikkvarteren i Laholm. Villan är rymlig med hela 4 sovrum och möjlighet finns till ännu fler för den som har behov av det. Bostaden är praktisk med två helkaklade badrum med dusch och separat tvättstuga/groventré. I allrummet på ovanvåningen finns ett extra pentry inrett vilket öppnar möjligheter för generationsboende eller uthyrning. Fristående garagebyggnad och rejäl uppfart med gott om plats för flertalet fordon.

Boarea
163 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 037 m²
Pris
2 495 000 kr Utgångspris
Visning
Sön 14 April
Endast tidsbokad visning, vänligen kontakta mäklaren för att boka din tid.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Pianogatan 31

  Entré sker från den stenlagda garageuppfarten till en rymlig hall. I anslutning till hallen finns det ena helkaklade badrummet med dusch och i hallen finns även trappa till ovanvåningen. Vidare in i huset finns två sovrum på höger sida. På vänster sida ligger köket och vidare rakt fram nås det rymliga sällskapsrummet. Vid köket finns en matplats som även nås i sällskapsrummets vinkel. I anslutning till matplatsen ligger tvättstugan/groventrén. I sällskapsrummet finns en värmande pelletskamin samt utgång till det stora uterummet och vidare även trädgården.
  På ovanvåningen kommer man upp i ett stort allrum. Till höger ligger ytterligare två sovrum. Allrummet är stort och är fullt möjligt att dela av till ytterligare sovrum om behovet finns. Här finns ett pentry med spis, spisfläkt, ugn och vask. Från allrummet finns också utgång till den stora balkongen med söderläge.

  Kök

  Praktiskt kök med gott om skåpsutrymme. Spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin.

  Badrum

  Badrum BV: Helkaklat. WC, handfat, dusch.
  Badrum OV: Helkaklat. WC, dubbelhandfat, duschkabin.

  Tvättstuga

  Tvättstuga och groventré med tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan är renoverad på senare år med nytt kakel och klinker.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Taptot 2
  Adress
  Pianogatan 31
  Postadress
  31234 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  163 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  6 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  1 037 m²
  Pris
  2 495 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1978
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas och 2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Värmepump luft/luft (2 st), direktverkande el, pelletskamin
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Övrigt
  Ny varmvattenberedare 2015.

  Tomten

  Stor insynsskyddad och lättskött trädgård.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  13 231 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 270 kr/år
  Renhållning
  3 441 kr/år
  Försäkring
  4 982 kr/år
  Summa
  25 924 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnaden ingår även kostnad för hushållsel.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-10-11)
  Energiförbrukning
  70 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  98 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  5192 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 873 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1978
  Byggnadsvärde
  1 490 000 kr
  Markvärde
  383 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 9 st pantbrev om 1 190 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan (1974-07-12)

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.