Flädervägen 2

Genevad

Denna bostad är förbesiktigad

Bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Stor härlig välskött villa på 224 kvm plus mysig gillestuga samt inglasat klinkerbelagt uterum. Stora rum med mycket nytt och öppen rymlig tilltalande planlösning. Vattenburen golvvärme på hela entréplanet, även i det inglasade uterummet, samt i två sovrum och toalett på ovanvåningen. Högt soligt insynsskyddat läge med nyare altaner. Gemytlig vedeldad badtunna. 44 kvm stort garage och carport.

Boarea
224 m²
Biarea
30 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
640 m²
Pris
2 795 000 kr Utgångspris
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Flädervägen 2

  Välkomna till ett mycket välskött hus med stora öppna ytor. Villan har renoverats löpande med om- och nybyggnationer med genomtänkta smarta lösningar sedan köpet för 20 års sedan. Bl.a. har ny el installerats i garaget och hela villan, förutom på något enstaka ställe i källaren. 2010 installerades en luftvärmepump i gillestugan och nytt papptak lades på garaget. 2011 gjordes en totalrenovering av entréplanet, då bl.a. vattenburen golvvärme installerades. 2012 lades nytt papptak på tvättstugan. 2014 dränerade man runt villan. 2016 byggdes det nuvarande uterummet med klinkerbelagt golv och vattenburen golvvärme. 2018 byggdes ett nytt högt beläget soldäck med nedfälld vedeldad badtunna. 2019 byggdes soldäcket på den insynsskyddade trädgårdssidan. 2020 renoverades två sovrum, en möblerbar hall och en toalett på ovanvåningen. I de två sovrummen och på toaletten installerades då vattenburen golvvärme. Det tredje sovrummet på ovanvåningen och hallen/allrummet värms upp av elradiatorer.

  Entré sker via välkomnande hall med skjutgarderob. Redan ett par steg in från hallen får man tilltalande wow-känsla med den snygga spiraltrappan till ovanvåningen, det fräscha stora köket till vänster och det öppna inbjudande allrummet med snygg kamin till höger. Allrummet avslutas med stora öppningsbara glaspartier mot det högt belägna soldäcket i söderläge med pergola och nedsänkt vedeldad badtunna. På entréplanet finns också två sovrum, ett helkaklat badrum, en helkaklad toalett, ett klinkerbelagt uterum samt en klinkerbelagd tvättstuga med utgång via pardörrar till soldäcket på den insynsskyddade trädgårdssidan. Hela entréplanet, inkl uterummet, värms upp av vattenburen golvvärme.

  På ovanvåningen möts vi av en möblerbar hall/allrum som kan inredas efter egna önskemål. En smakfull detalj i rummet är de snygga skjutdörrarna som döljer en garderob. På ovanvåningen finns också en fräsch toalett, klädkammare och tre stora sovrum som alla rymmer en dubbelsäng om så önskas. Från hallen/allrummet finns utgång till en öppen balkong utan räcken.

  Via en trappa längst in i allrummet nås den ljusa mysiga gillestugan som renoverades 2023. På källarplanet finns också ett mindre rum, toalett, pannrum, förråd och uppgång till trädgården.

  Villan är utrustad med centraldammsugare med uttag på alla tre våningarna. I köket finns dessutom två extra golvuttag som är kopplade till centraldammsugaren. Kommer det några smulor är det bara att sopa ner dem i uttagen, som är installerade i närheten av bordet och i själva köksdelen. 2024 renoverades värmepumpen med bl.a. ny cirkulationspump. Egen brunn för trädgårdsbevattning finns. Ny pump (ej använd) följer med. Fiber och larm är installerat. Larmet är installerat på villans tre våningar samt i garaget. Extra kyl/frys i källaren ingår i överlåtelsen. Samtliga invändiga vattenledningar och avlopp i villan är utbytta sedan köpet 2003, förutom två golvbrunnar i källaren. Enligt fastighetsutdraget är det ursprungliga byggåret 1909, vilket är det år då man började att registrera byggår. Den ursprungliga byggnaden kan vara uppförd tidigare.

  Villan är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finns som en bilaga till beskrivningen.

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Kök (2011)

  Spishäll, spisfläkt (2019), inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin (2018).

  Tvättstuga (2011)

  Tvättmaskin (2019), torktumlare, torkskåp, tvättbänk och klinkerbelagt golv.

  Badrum/WC 1 (2011)

  Helkaklat med klinkerbelagt golv, WC, tvättställ, stor duschkabin och fläkt.

  WC 2 (2011)

  Helkaklat med klinkerbelagt golv, WC och tvättställ.

  WC 3 (2020)

  WC och tvättställ.

  WC 4 (källare)

  WC och tvättställ.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Elestorp 7:135
  Adress
  Flädervägen 2
  Postadress
  31240 Genevad
  Område
  Genevad
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  224/30 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation. Biarean är betydligt större än de i fastighetsutdraget angivna 30 kvm..
  Antal rum
  7 rum, varav 5 sovrum
  Tomtarea
  640 m²
  Pris
  2 795 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1909 (Ombyggt 2014)
  Fasad
  Tegel, målad
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas (2011)
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Plåt (papp på tvättstuga och garage)
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Vattenburen golvvärme via luft/vatten värmepump (2011). Kamin (2003) LVP källare
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk ventilation
  Övriga byggnader/utrymmen
  Cykelskjul (2015)

  Uteplats/balkong

  Inglasat uterum (2016) med klinkerbelagd golv med vattenburen golvvärme. Altan (2018) med pergola (2021) och vedeldad badtunna. Stort soldäck (2019) under tak på trädgårdssidan.

  Bilplats

  Fristående c:a 44 kvm stort garage med plats för 2-3 bilar. Carport. Asfalterad uppfart med plats för 4 bilar.

  TV- och internetanslutning

  Bredband: Fastigheten är ansluten till fibernätet..

  Driftskostnader

  Hushållsel
  42 542 kr/år
  Vatten/avlopp
  7 176 kr/år
  Sotning
  407 kr/år
  Renhållning
  2 818 kr/år
  Summa
  52 943 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkommer.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2024-04-03)
  Energiförbrukning
  46 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  78 kWh/m2/år
  Energiklass
  C

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Varbergs Energi
  Elförbrukning:
  22723 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 980 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1962
  Byggnadsvärde
  1 756 000 kr
  Markvärde
  224 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 11 st pantbrev om 1 530 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (1989-02-20)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Genevad var tidigare såväl bruksort som stationssamhälle. Västkustbanan har på senare år flyttats väster om samhället där även väg 15 numera går. Villabebyggelsen i Genevad är på grund av sitt strategiska läge mellan Laholm och Halmstad och den öppna och vida utsikten över det sydhalländska landskapet ett intressant bostadsalternativ till Halmstadregionen. Mitt i samhället finns en liten jourbutik. Söder om byn finns motionsspår och till stranden är det 8 km.

  Förskola, skola F-3. Mellanstadium och högstadium finns i grannbyn Veinge. Fotbollsplan, bokbuss och ett aktivt byalag som arrangerar en hel del aktiviteter för ortsborna.

  Avstånd:
  Laholm 7 km
  Halmstad 16 km

  Kommunikation

  Väg 15, Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.