Köpmansgatan 8A

Laholm

Gångavstånd till allt!

Centralt mitt i Laholm med närhet till allt hittar ni denna trivsamma 2:a med stor härlig inglasad balkong i soligt söderläge. Välkomnande öppen bra planlösning med vardagsrum i vinkel och integrerat kök. Bra stabil förening med god ekonomi. Bergvärme installerades 2014 och solceller 2023.

Boarea
56.8 m²
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 945 kr/mån
Pris
895 000 kr Utgångspris
Visning
Tis 10 Oktober
Välkommen på visning. Ring för att boka tid.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Köpmansgatan 8A

  På perfekt läge centralt i Laholm hittar ni denna mysiga lägenhet. På andra våningen finns lägenheten där mycket tid har tillbringats på den c:a 8 kvm stora inglasade balkongen med utsikt mot innergården. Här kan man trivas i stort sett året runt, i varje fall från tidig vår till sen höst. Öppningsbara glaspartier och rullgardiner gör att man kan anpassa temperaturen efter önskat behov. Vintertid fungerar även balkongen som ett utmärkt skafferi.

  Entré sker via välkomnade hall med inbyggd garderob till vänster och ett helkaklat badrum till höger. Önskar man egen tvättmaskin och torktumlare finns det bra plats att installera detta i badrummet. På källarplanet finns annars en fräsch tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Från hallen öppnar lägenheten upp sig med ett rymligt sällskapsrum i vinkel till höger. Här ligger det ett fint fiskbensmönstrat parkettgolv. Rakt fram finns utgången till balkongen och till vänster finns det integrerade köket med trevlig matplats framför fönstret mot balkongen. Innanför köket finns sovrummet med hel garderobsvägg.

  Fiber finns indraget i lägenheten. Automatsäkringar och jordfelsbrytare. Persienner i samtliga fönster. Säljande dödsbo kommer att friskriva sig.

  Kök

  Spishäll, ugn, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Kakel över bänkskivor av massivt trä.

  Badrum

  Helkaklat med WC, tvättställ, dusch och handdukstork.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Upplåtelseform
  BR
  Adress
  Köpmansgatan 8A
  Postadress
  31230 LAHOLM
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Lgh.nr
  1102
  Boarea
  56.8 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  2 rum
  Pris
  895 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme (2014) och Solceller (2023)
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  2 av 4. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  I källaren finns förråd till varje lägenhet, cykelförråd, tvättstuga, två torkrum samt mangelrum. Det finns en uthyrningslägenhet i föreningen som kan hyras ut till gäster. Lägenheten har en dubbelsäng och en bäddsoffa med plats för två personer. Kostnaden är f.n. 200:-/natt.
  Övrigt
  Stambyte skedde i fastigheten c:a 2005. Bergvärme installerades 2014. Solceller installerades 2023. Trapplift finns installerad i trappan.

  Ekonomi

  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 945 kr/mån. Inkl värme, VA, sopor.
  Andel i föreningen
  2.19921%
  Andel av årsavgift
  1.96943%
  Andel av föreningens lån
  204 055 kr
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Hushållsel
  20 784 kr/år
  Summa
  20 784 kr/år
  Den höga elkostnaden beror på ett elavtal med mycket dåliga villkor. Avtalet bryts i samband med att en ny ägare tillträder. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-03-19)
  Energiförbrukning
  41 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  79 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Vattenfall
  Elförbrukning:
  2230 kWh/år

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong (2018).

  Förening

  Namn
  Brf Nyckelpigan
  Org.nummer
  749200-0117
  Föreningen äger marken?
  TV/bredband
  Fiber
  Tillåts delat ägande?
  Renoveringar
  Stambyte skedde i fastigheten ca 2005
  Parkering
  Allmänna parkeringsplatser i området. Separat kö för garageplats.

  Övrigt

  2 st källarförråd tillhör lägenheten. Parkeringar tillhörande föreningen finns i anslutning till byggnaden, inkl två platser för laddning av elbil. Allmänna parkeringsplatser finns i området, separat kö till garageplats.
  Fiber finns indraget i lägenheten.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.