Norra Strandvägen 1D, Stuga nr 22

Mellbystrand

Underbar stuga vid havet!

Denna underbara stuga, perfekt belägen med havet som granne, erbjuder ett fräsch och välskött fritidsboende. Med sina 47 kvadratmeter har denna stuga en välplanerad och öppen layout som skapar en känsla av rymd och ljus. Kök, matplats och vardagsrum flyter samman smidigt, vilket ger en perfekt plats för sociala sammankomster eller avkoppling. Stugan innehåller även ett stilfullt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter för att hålla dina tillhörigheter organiserade. Det charmiga öppna sovloftet ger ytterligare utrymme och flexibilitet. Utanför stugan möts du av en insynsskyddad terrass som sträcker sig runt större delen av huset och ger sol under hela dagen. Här kan du njuta av det bästa av utomhuslivet med en platsbyggd soffa, markis för skugga under soliga dagar och en dedikerad grillplats som är perfekt för att bjuda in nära och kära till festliga tillfällen.
Med denna stuga får du inte bara en bostad, utan en livsstil som få förunnad. Missa inte chansen att äga detta paradis vid havet!
Välkomna till Norra Strandvägen!

Boarea
47 m²
Antal rum
2 rum
Tomtarea
140 m²
Pris
2 500 000 kr
Aktuellt bud
2 650 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Norra Strandvägen 1D, Stuga nr 22

  Ni kliver in genom dörren och möts av en ljus och välkomnande hall med högt i tak, sträckande sig upp till nocken. Till vänster om hallen öppnar sig trevligt sovrum i ljusa färger, med generös takhöjd och praktisk förvaring. En halvvägg separerar hallen från köket, vilket skapar en känsla av ljus och rymd i köksområdet. Det helkaklade badrummet angränsar till köket och är stilfullt inrett.
  Från köket finner man matplatsen och vardagsrummet, vars gränser smälter samman harmoniskt. Genom öppna trappsteg från matsalen når man det luftiga loftet, vilket erbjuder extra utrymme och flexibilitet. Vardagsrummet är försett med stora skjutdörrar som öppnar upp mot en privat terrass, skyddad från insyn. Dessa dörrar fyller rummet med härligt naturligt ljus och skapar en behaglig atmosfär i stugan.

  Entré

  Ljus öppen hall med infällda led-spott i tak, mörkt klinker (golvvärme el), halvvägg mot köksdel, öppet upp till nock, två praktiska garderober för klädavhängning.

  Sovrum

  Rofullt sovrum med ljus färgsättning, mörkt klinkergolv (golvvärme el) och praktisk skåp/garderobsförvaring och skjutdörr mellan sovrum/hall. Öppet upp till nock med infällda led-spottar och fönster åt väster mot terrassen.

  Badrum

  Inrett med klinker (golvvärme el), kakel, wc, tvättställ, handdukstork, dusch och vädringsfönster åt norr.

  Kök

  Ljust charmigt kök med infällda spottar i tak och vita matta skåpsluckor samt överskåp i frostat glas. Nytt stilfullt laminatgolv som är genomgående i hela huset. Köket är inrett med kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll och fläkt och mosaik ovan den vita köksbänken.

  Matplats

  Matplatsen angränsar till köksdelen och har öppet upp till nock. Här nås trappan upp till sovloftet. Rummet går i vitt och har altandörr av helglas, fönster åt söder samt takfönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Detaljer som takbjälkar, tampar, det rustika lofträcket ger rummet en trevlig charm.

  Vardagsrum

  Även detta rum går i vitt med infällda takspottar och skjutpartier ut mot terrassen.

  Sovloft

  Mysigt sovloft med trägolv och takfönster för ljusinsläpp.

 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Byggnad å Fastigheten Laholm Åmot 2:173, nr 22.
  Adress
  Norra Strandvägen 1D, Stuga nr 22
  Postadress
  31260 MELLBYSTRAND
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  47 m²
  Areakälla
  säljarens information. Inrett loft är ej inräknat i boarea...
  Antal rum
  2 rum, varav 1–2 sovrum
  Tomtarea
  140 m²
  Pris
  2 500 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Byggnadsår
  2002 (Tillbyggt 2015)
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-/3-glasfönster
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump. Direktverkande el (golvvärme)
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Gemensam byggnad med förråd, wc, dusch och tvättmöjlighet.
  Övrigt
  "Mellbystrands Ekonomiska Tältstugeförening" består av 30 stugor som ligger skyddat, här får ni en privat känsla i fin inramning. I området finns gemensam byggnad med förråd, wc, dusch och tvättmöjlighet.

  Tomten

  Behändig och lättskött tomt med liten gräsmatta på den östra sidan av huset som nyttjas som parkeringsplats. Trädäck löper runt huset på den östra, södra samt västra sidan. Tomtarea är ungefärlig.

  Uteplats/balkong

  Härlig insynsskyddad terrass med stämningsfull utebelysning, stor praktisk terrassmarkis, platsbyggdhörnsoffa, spaljé/plank. Ett underbart ställe att samla vänner och familj.

  Bilplats

  Parkering på tomten (1 bil). Finns allmän parkering i närheten.

  TV- och internetanslutning

  Bredband: Fiber "gemensamt i föreningen".

  Driftskostnader

  Hushållsel
  7 268 kr/år
  Försäkring
  1 939 kr/år
  Övrigt
  13 023 kr/år
  Summa
  22 230 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 4 762 kr tillkommer)
  Ägarna har underhållsvärme på ca 12 grader under vinterhalvåret. Övrigkostnad: Årsavgift till Mellbystrands Ekonomiska Tältstugeförening. I denna avgiften ingår vatten och avlopp.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Skellefteå kraft
  Elförbrukning:
  1396 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 491 000 kr (fastställt avseende år 2023)
  Taxeringsår
  2023
  Byggnadsvärde
  1 491 000 kr
  Skatt/avgift
  4 762 kr
  Typkod
  225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Som ägare till stugan blir man delägare i en förening (Mellbystrands Ekonomiska. Tältstugeförening.) som gemensamt äger marken. I årsavgiften till föreningen, f.n. 13 023:-/år, ingår hyra för tomten, trådlöst wifi, renhållnings- samt VA-avgifter, gemensamhetsanläggning med WC, dusch, tvättmaskin - året runt. Föreningen tillhandahåller dessutom diverse trädgårdsredskap (bl.a. gräsklippare) för sina medlemmar. (Dusch och användande av tvättmaskin mot avgift). Inträdesavgift i föreningen är f.n. 2000 kr.
  Fritidshus på ofri grund.

  Övrigt

  Som ägare till stugan blir man delägare i en förening (Mellbystrands Ekonomiska. Tältstugeförening.) som gemensamt äger marken. Fritidshus på ofri grund
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil